A napokban kerül a boltokba a legújabb könyvem, A becsület zsoldjában. Kicsit más ez a történet, mint a tőlem megszokottak. Szabadabb, kalandosabb sztori ez, ahol kevesebb történelmi alak fordul meg, viszont – talán éppen ezért – több az izgalom és a fordulat.

A történet idején Kr. u. 180-ban járunk.  A helyszín a hazánk területe, a Római Birodalom északi határa, Pannónia.

A germánokat visszaszorító Marcus Aurelius halott, utódja, Commodus pedig a fővárosi luxus kedvéért feláldozza az északi fenyegetés végleges megoldásának lehetőségét. A germánok ezért egy idő után lassan ismét vérszemet kaptak Róma gazdagságától, egyre gyakoribbak a betörések a folyami határon keresztül.

Commodus követi elődje szokását, és arannyal próbálja megvásárolni a határvidék békéjét. A kincset szállító katonai egységet azonban támadás éri, az aranynak pedig lába kél. Vajon akad-e valaki, aki megfejtheti e titkot? Nyomára bukkanhat-e bárki Róma aranyának és megtorolhatja a veszteségeket?

E kötetemben is a tőlem megszokott történeti hűséggel festem meg az ókor Pannóniáját, a Danuvius forrongó vidékét, de betekintést nyújtok a római legionariusok véres mindennapjaiba. Mesélek a katonai hűségről és becsületről, de az ármányról és cselszövésről is. Mindezek mellett arról is igyekszem gondoskodni, hogy történetem izgalmas szórakozást kínáljon a fordulatokban gazdag, antik történelmi regények kedvelőinek.