Üdvözlöm a honlapomon.

Szeretek mesélni. Írásaim révén utazásra invitálom Önt azokba a világokba, amiket teremtettem. Misztikus regények, sci-fik Mansfieldként, vagy Marcellus néven történelmi kalandregények az ókorból – bárhová eltúrázhatunk mi együtt. Kérem, ismerkedjen meg könyveimmel és írásaimmal – a kalandokkal, amiket kínálok Önnek.

 

Mansfield

Amit alkotunk – szól a mondás -, azok vagyunk. Ez igaz; tagadhatatlan, hogy szívesen azonosulok némely szereplőmmel. Vagy inkább fordítva igazabb: örömmel plántálok bele magamból néhány – jó, vagy rossz – tulajdonságot hőseimbe, némelyik egészen komolyan emlékeztet rám, Michael Mansfieldre, az alkotójára.

Szereplőim többnyire átlagemberek, de mégis valamiféle nem mindennapi többlet hordozói. Némelyik mágikus energiára talál önmagában, némelyik “csak” egy adott helyzet hősévé válik. De mindegyiknek küldetése van. Vágyak ezek, melyeket szeretnénk magunkra ölteni. Nem gondolják, hogy valóban rendelkezünk ezekkel a talentumokkal és lehetőségekkel? Én hiszek ebben.

Hiszek az egyszerű lélek nagyszerűségében, az átlagember küldetésében. Abban, hogy több van bennünk, mint amit napi munkáink, átlagos létünk keretei engednek megélni. Hiszem, hogy az ember, aki magába igazán néz, édent és poklot fedezhet fel a lelkében…

A misztika, a vallás lényei, melyek időről-időre megszállnak egy-egy Mansfield-kötetet, léteznek a számomra. Nem nehéz hinnem bennük, hiszen egykor lelkészi feladatokat is elláttam, amire büszke vagyok. Talán akkor és ott tört utat a lelkemhez a misztika iránti vonzalom és a hétköznapoktól való elrugaszkodás, hogy mostanra meghatározóvá váljék az írásaimban.

Ha megkérdezik, mi jelenti a legnagyobb örömöt, elmondom. A természet ezer színét és csodáját leírni. Kalandvágyó és nyughatatlan lélekkel áldott meg az ég, és szerencsére, van “miből” írnom. Ma is a természet “közelében” élek, amely alkotói erővel, nyugalommal és boldogsággal ajándékoz meg, de…

Mindenek előtt az jelenti számomra a legnagyobb boldogságot, ha írásaim megnyerik az Ön tetszését, mert bevallom, szinte üdvözítő érzés visszajelzést, elismerő mosolyt, netán tisztázandó kérdést, dicséretet, vagy éppenséggel építő kritikát kapni. Számomra a legnagyszerűbb ajándék, ha elvarázsolhatom Önt egy rövid, mondjuk néhány száz oldalnyi időre és elmesélhetek valami izgalmasat; végigkalauzolhatom Önt egy olyan terepen, amit én alkottam és Ön ez utazás alatt jól érzi magát velem. Arra törekszem, hogy ez az érzés állandósuljon Önben, ha ismét utazást vállal egy Mansfieldkötettel a kezében. Ez az életcélom.

Marcellus

A 2011-es esztendő  fordulópontot jelentett az életemben. A misztikus írásaim mellett, melyeket változatlanul szeretek, másik szenvedélyemnek, az antik történelemnek is hódolhatok. Lelkem és énem másik fele kapott ezzel létjogosultságot. A hazai római kultúra szerelmeseként lehetőséget kaptam arra, hogy kalandos, regényes formában meséljem el Pannónia sorsát a fémes vértekben menetelő, sasos légiók érkezésétől és hódításától egészen a Római Birodalom végnapjaiig.

Minthogy szívesen járok utána mindennek, amiről írni szeretnék, ez egyben kutatómunka, régészet, történelmi ismeretek gyarapítása, tehát tanulás és önképzés is. Vagyis olyan tevékenység, ami felemeli az embert, csiszolja az elmét, és bevallom, ez igazán nagy örömmel tölt el. Ezek után  úgy gondoltam, hogy határt kell vonni a két én és a két műfaj között, így a történelmi regényeimet és ókori “meséimet” már Marcellus Mihály néven tárom a kedves Olvasóim elé. Remélem, hogy e névvel is szívesen vállalnak kirándulást a dicső múltba. Nem fognak csalódni – e határok között is sok szépség és izgalmas fordulat vár feltárásra.